Stanley Cup-voittaja ajautui lääkeriippuvuuden kierteeseen – kannabiksesta tuli odottamaton pelastaja: ”Se muutti elämäni”

© Kuva: Getty Images

Yli 800 NHL-ottelua urallaan pelannut hyökkääjä Jeff Friesen kertoi omista kokemuksistaan liittyen kivun lievittämiseen. Friesen kärsi urallaan useista eri vammoista, joiden myötä hänelle määrättiin lääkärin toimesta erilaisia lääkkeitä.

Lopettamisen myötä kanadalainen päätti olla ottamatta enää lääkkeitä, jotka eivät ratkaisseet ongelmia. Kipujen katoamisen sijaan hän sai kokea, että aiemmat vaivat korvattiin uusilla vaivoilla. Friesen halusi lopettaa kierteen, jonka hän huomasi johtavan nopeasti lääkeriippuvuuteen.

Hänen pelastajakseen osoittautui odottamaton asia: kannabis.

– Hieman yli 11 vuotta sitten, sain lääkekannabista kipujen hoitamiseen. Se oli viimeinen keino, mutta rehellisesti sanottuna sen olisi pitänyt olla ensimmäinen. Se olisi säästänyt arvokasta aikaa ja energiaa. Ihmeellinen kokemukseni lääkekannabiksen kanssa antoi minulle mahdollisuuden lopettaa lääkeaineiden käytön lähes välittömästi. Kun en kärsinyt enää negatiivisista sivuvaikutuksista tai uneliaisuudesa, tunsin itseni älyllisesti ja fyysisesti keskittyneeksi – tunsin olevani jälleen oma itseni, Friesen kertoo Westwordin haastattelussa.
– Se oli vastaus, jota olin etsinyt ja rehellisesti sanottuna se muutti elämäni. Edelleen, selvistä tuloksista huolimatta, tunsin pakonomaista tarvetta pitää lääkitykseni salaisuutensa vuosia. Aikoinaan marihuanan ympärillä oli enemmän stigmaa kuin nykyään – vaikka elin Kaliforniassa, jossa se oli laillista lääkinnällisiin tarkoituksiin.
Friesen muistuttaa, että asenteet kannabiksen suhteen ovat muuttuneet jo lainsäädännöllisellä tasolla merkittävästi. Vuonna 2003 Stanley Cupia New Jersey Devilsin paidassa juhlinut kanadalainen odottaakin yhä useamman ihmisen löytävän kasvin.
– Lähestymme laajamittaista laillistamista. Asia on saamassa vauhtia, eikä ole merkkejä hidastumisesta. Samalla kun Kanadassa kannabiksesta tehtiin lainsäädännöllisesti laillista koko maassa ja useat Yhdysvaltain osavaltiot ovat myös tehneet saman, on selvää, että urheilijat ja ei-urheilijat löytävät kannabiksesta ennennäkemätöntä helpotusta. Kehitys kannabiksen stigmatisoinnin lopettamiseksi jatkuu ja olemme matkalla siihen, että kasvin lääkinnälliset hyödyt ovat ovat maailmanlaajuisesti hyödynnettävissä.


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!