Kehityskäyrä taantunut? Suomalaislupaus kommentoi väitteitä: ”Tämä ei ole mikään juoksukilpailu NHL:ään”

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Olli Juolevilla on edessään jännittävä syksy.

Nuori suomalaispuolustaja pelasi vielä viime kaudella Liigassa TPS:n takalinjoilla, mutta tulevaksi kaudeksi hän pyrkii murtautumaan NHL:ään. Vancouver Canucks -lupaus kertoo kuitenkin, ettei hänellä ole maailman kovimpaan kiekkosarjaan mikään kiire.

Juolevi kumoaa myös kypsästi väitteet siitä, että hänen kehityskäyränsä olisi taantunut.

– En tiedä siitä. Tämä on maraton eikä mikään lyhyt juoksukilpailu NHL:ään, Juolevi miettii NHL.comin haastattelussa.

– Kyse on siitä, kuka pelaa parhaimman ja pisimmän uran NHL:ssä. Olen innoissani, että saan aloittaa uraani täällä ja tehdä parhaani.

Tulevalla kaudella 20-vuotias Juolevi viilettää todennäköisesti AHL:ssä Utica Cometsissa. Farmijoukkueen päävalmentaja Trent Cull onkin pitänyt näkemästään, eikä hän näe suomalaisen kehityksessä taantumisen merkkejä, vaan päinvastoin.

– Kun vertaan viimevuotiseen, niin Olli on mennyt eteenpäin sekä jäällä että sen ulkopuolella. Näyttää siltä, että hän on tehnyt asioita oikein. Hänen pelaamisensa on nyt itsevarmempaa. Hän käyttää tilan mainiosti ja pelaa myös mailallaan hyvin. Olli on petrannut viime vuodesta, ja sehän on hieno juttu, Cull totesi.