Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven alku NHL:ssä on ollut hyvin haastava, eikä sitä ole helpottanut yhtään 18-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan saapuneen nuorukaisen heikko englannin kielen taito.

Toukokuussa 20-vuotta täyttänyt Puljujärvi on kuitenkin kehittynyt roimasti englannin kielessä. Edmonton Sun -lehden toimittajan Robert Tychkowskin mukaan Puljujärvi saattaa olla nykyään niin pitkään haastatteluissa, että hänellä on sen jälkeen jo kiire joukkueen mukaan bussiin. Aiemmin tätä ongelmaa ei ollut, koska suomalaisnuorukainen tyytyi vastaamaan lyhyesti ja ytimekkäästi.

Myös Puljujärvi itse tiedostaa kehityksen tapahtuneen ja se on auttanut myös normaalissa elämisessä.

– Mielestäni se on jo paljon parempaa. Minun englantini on parempaa ja tunnen kaikki joukkuetoverini. Minulla on hyvä asunto täällä. Oloni on mukava, Puljujärvi sanoi Edmonton Sunin haastattelussa.

Puljujärvi pelasi keskiviikon vastaisena yönä harjoitusottelussa kolmannessa ketjussa sentteri Ryan Stromen rinnalla. Kaksikon kemia selvästikin toimii, koska Puljujärvi viimeisteli Vancouver Canucksia vastaan yhden osuman ja laukoi viisi kertaa maalia kohti.

Uusi ketjutoveri Strome näkee itsensä ystävänä ja opastajana Puljujärvelle.

– Mielestäni tulemme hyvin juttuun. Yritän tehdä parhaani, jotta voin auttaa häntä hieman. Se on vaikeaa – en voisi edes kuvitella, jos itse olisin 19 tai 20 vuotta vanha ja pelaisin toisessa maassa, enkä puhuisi paljoa englantia. Mutta hän on tullut pitkän matkan tänne, ja hän on todella hyvä kaveri, Strome kertoi.

– Jos voin tehdä jotain auttaakseni häntä, niin se oli loistavaa. Ehkä kaukalon ulkopuolella jutella hänelle ja kysyä miten hänellä menee. Small talkia, kaverijuttuja, kanadalaishyökkääjä jatkoi.

Välillä kaksikon roolit ovat jopa vaihtuneet.

– Tiedättekö, että se on hyvä merkki, kun hän neuvoi MINUA muutaman kerran vaihtopenkillä, miten tehdä jokin asia. Mielestäni täydennämme toisiamme. Hänestä tulee iso osa tätä joukkuetta, joten on kiva nähdä, että hän on ottanut harppauksen. Hän haluaa kiekkoa, hän kertoo minulle mitä tehdä. Se on hyvä merkki, Strome iloitsi.