Tampereen Ilves on solminut yksivuotisen Liiga-sopimuksen koeajalla olleen puolustajan Jerry Laakson kanssa.

25-vuotias Laakso saapui Ilveksen harjoitusvahvuuteen viime toukokuussa ja ansaitsi näytöillään paikan Liiga-rosterista.

Ilveksen juniorimyllyssä oppinsa saanut tamperelainen pelasi viime kaudella Yhdysvalloissa kolmanneksi korkeinta sarjatasoa pelaavan UMass-Dartmouthin yliopiston riveissä. 180-senttinen puolustaja teki 28 ottelussa kovat tehot 7+27=34.

Laakso pelasi myös kolme ottelua ECHL:ssä tehoin 0+2.

Ilveksen tiedote:

Ilves-kasvatti pelasi viimeksi Suomessa kaudella 2013-14, jolloin hän teki Ilveksen A-nuorissa 47 ottelussa tehopisteet 7+39=46. Neljä edellistä kautta Laakso pelasi Yhdysvalloissa NCAA III -yliopistosarjassa UMass-Dartmouthin riveissä. Viime kaudella puolustaja toimi joukkueensa kapteenina ja iski 28 ottelussa tehot 7+27=34.

Ensimmäiseen liigakauteensa valmistautuva Laakso esiintyi Ilveksen jokaisessa seitsemässä harjoitusottelussa ja merkkautti niissä pisteet 1+2=3. Maalinsa puolustaja laukoi Decens Tampere Cupin ottelussa Tapparaa vastaan.

– Kesä meni hyvin, ja joukkue tuntuu olevan hyvässä iskussa nyt, kun kausi alkaa. Joukkue on nuori ja nälkäinen – lähdemme voittamaan jokaista peliä. Henkilökohtaisesti pyrin pelaamaan ehjän kauden ja roolissa kuin roolissa auttamaan joukkuetta voittamaan, Laakso kommentoi liigakauden alla.