Maanantaina julkisuuteen tuli tieto, että TsSKA Moskova ja Sergei Shumakov ovat purkaneet keskinäisen sopimuksensa. Kontrahti olisi jatkunut vuoteen 2020 asti.

Venäläishyökkääjä teki selväksi, että hän aikoo pelata jatkossa NHL:ssä. Shumakov antoi ymmärtää, että sopimus on jo lähellä.

– Haluan jatkaa uraani NHL:ssä, mutta en halua paljastaa lisätietoja ennen kuin sopimus on allekirjoitettu. Joukkue on jo selvillä, mutta mikä… se selviää teille pian, Shumakov paljasti venäläiselle TASS -uutistoimistolle.

Venäläislehti Championat arvelee Shumakovin seuran olevan joko Florida Panthers, Toronto Maple Leafs tai Washington Capitals. Yli 1000 ottelua NHL:ssä pelannut ex-puolustaja Aleksei Zhitnik ei ole vakuuttunut maanmiehensä siirron ympärillä liikkuvista ennusmerkeistä.

– Huhujen mukaan hän (Shumakov) nettosi KHL:ssä kaksi miljoonaa dollaria kaudessa. Mikäli hän haluaisi päästä samoihin rahoihin käsiksi NHL:ssä, hänen tulisi saada vuosipalkaltaan 4,5 miljoonan dollarin arvoinen sopimus. Rehellisesti sanoen sellaista hän ei tule NHL:stä saamaan, Zhitnik totesi Russia-Hockey –sivustolle.

Zhitnik epäilee myös suoraan Shumakovin kykyä pelata maailman parhaassa kiekkoliigassa.

– Luulen, että NHL-seurat ovat nykyään varovaisia Vadim Shipatshevin kaltaisten pelaajien kanssa. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, Shumakovin pelitapa jäljentelee melko paljon Shipatshevia.

Shipatshev lähti vain kolmen ottelun jälkeen takaisin KHL:ään ja solmi sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa.