NHL:n harjoituskauteen on aikaa noin kuukauden päivät. NHL-seura Detroit Red Wingsin leirissä ollaan edelleen huolissaan supertähti Henrik Zetterbergistä ja siitä, kykeneekö hän pukemaan punavalkonuttua päälleen enää kertaakaan.

37-vuotias konkari on kärsinyt jo pitkään vakavista selkävaivoista, eikä ole kyennyt kesän aikana harjoittelemaan juuri lainkaan.

– Hänellä on ollut todella vaikea kesä, enkä usko, että hänen selkänsä reagoi kovin hyvin. Olemme tilanteesta varmempia kuukauden päästä. Tällä hetkellä epäilemme vahvasti hänen mahdollisuuttaan osallistua peleihin, Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill päivitteli The Detroit News – lehdelle.

Päättyneellä kaudella Zetterberg kykeni pelaamaan täyden runkosarjan, mutta kuten Blashill selittää, pelaaminen ei ollut hänelle helppoa.

– Kuten tiedätte, ”Hank” ei ole pystynyt harjoittelemaan viimeiseen puoleen vuoteen. Hän kykeni pelaamaan runkosarjan viimeiset kaksi kuukautta, eikä hän treenannut yhtään. Minulla oli muutamia öitä, jolloin ajattelin, ettei hän pysty pelaamaan seuraavana päivänä, mutta niin vain hän pelasi.

Zetterberg ei ole missannut peliäkään kauden 2014-15 jälkeen. Hänen nykyistä 12 vuoden mittaista ja 73 miljoonan dollarin (cap hit noin 6,1 miljoonaa) arvoista sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta.