Nuorten Leijonien 2016 MM-kultajoukkueen tähdistä läpimurtonsa NHL:ssä ovat tehneet Patrik Laine, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho. Miesten otteet ovat olleet sen verran vakuuttavia, että tulevissa sopimuksissaan he tulevat saamaan muhkeat tienestit.

Toistaiseksi Rantanen, Aho ja Laine ovat vielä kolmivuotisten tulokassopimustensa piirissä. Katkolla sopimukset ovat ensi kesänä.

Laine kommentoi viime viikolla mediatilaisuudessa, ettei hänellä ole kiirettä jatkosopimuksen suhteen Winnipeg Jetsin kanssa. Hänelle on sama tuleeko uusi sopimus tänä tai ensi kesänä. Samoilla linjoilla oli Aho, jonka kanssa Carolina Hurricanes varmasti haluaa jatkaa yhteistyötä.

Rantanen kommentoi MTV Sportin haastattelussa suhtautuvansa tilanteeseen Colorado Avalanchen kanssa kärsivällisesti. Mitään kiirettä hänellä ei ole.

Raha lienee Laineella, Rantasella ja Aholla tulevien neuvottelujen suurin haaste. Miesten arvo on noussut NHL:ssä kohisten.