Viimeisen kuuden vuoden ajan Detroit Red Wingsin kapteenina toiminut Henrik Zetterberg saattaa joutua vetäytymään sivuun jääkiekosta. Ruotsalaissentterin selkävaivat ovat niin vakavia, että hän ei ole pystynyt täysipäiväiseen harjoitteluun.

Red Wingsin harjoitusleirin alkuun on vain pari viikkoa, eikä Zetterberg ole vieläkään siinä kunnossa, että hänestä olisi tappelemaan paikasta joukkueessa.

– Henrikin viesti minulle on, että hänen selkänsä ei ole reagoinut hyvin. Hänellä ei ole ollut mahdollisuutta harjoitella kunnolla, päävalmentaja Jeff Blashill sanoi seuran kotisivuilla.

– Minulle, puhuin tästä vähän aikaa sitten, tässä on paljon epäilyksiä koska en tiedä, että miten voit olla harjoittelematta ja sitten pystyä pelaamaan NHL:ssä. Mielestäni se on lähes mahdotonta. Kaikki merkit viittaavat tällä hetkellä siihen, että Henrikillä on suuria vaikeuksia pystyä pelaamaan.

Zetterbergillä oli huomattavia vaikeuksia pelata jo viime kaudella, vaikka onnistuikin olemaan Dylan Larkinin ja Gustav Nyquistin ohella joukkueensa ainut, joka pelasi jokaisen ottelun runkosarjassa.

– Hän sinnittelin viimeiset kaksi kuukautta viime vuonna ja se oli hämmästyttävää katsoa. Mutta on yksi asia sinnitellä kaksi kuukautta ja on toinen asia pystyä pelaamaan NHL-kauden, kun et ole pystynyt harjoittelemaan. Tiedän, että kesä on ollut rankka ja tiedän, että tässä on, kuten olen aiemmin sanonut, runsaasti epäilyksiä hänen kyvystään pelata. Hän tulee harjoitusleirille, hän tekee kuntotestin ja katsomme, että missä kunnossa hän on.

Urallaan lähes kaiken mahdollisen voittanut ruotsalainen täyttää lokakuussa 38 vuotta. Hänen sopimuksensa jatkuu aina kauden 2020-2021 loppuun asti.