NHL-luottohyökkääjä joutui koirankoppiin – nyt edessä uusi lehti uralla: ”Olen todella onnekas”

© Kuva: Getty Images

Tulevalla NHL-kaudella Matt Read edustaa Minnesota Wildia vanhan tutun Philadelphia Flyersin sijasta. Joskus oli hankala kuvitella, että häntä nähtäisiin NHL:ssä ylipäänsä.

Häntä ei koskaan varattu NHL:ään. Hän pelasi suhteellisen nimettömässä yliopistojoukkueessa ja junnuajatkin menivät alasarjoissa. Vasta kun Read oli 24-vuotias, Flyers-kykyjenetsijät huomasivat hänet.

Read sai kaksisuuntaisen, vuoden mittaisen sopimuksen. AHL:n Adirondack Phantomsissa hän pelasi 11 ottelua tehden 13 tehopistettä

Seuraavalla kaudella hän valtasi paikan Flyersin joukkueesta. 79 runkosarjan ottelua, 24 maalia ja 47 tehopistettä. NHL-paikka oli sillä sinetöity.

– Sain kahdella ensimmäisellä kaudellani paljon vastuuta. Sain hyvin peliaikaa ja löysin hyvän tuntuman pelaamiseen, Read muisteli The Athleticin haastattelussa.

Ura lähti alamäkeen Peter Lavioletten saatua potkut. Craig Beruben ja Dave Hakstolin ollessa ruorissa, Read ei juuri päässyt esille. Lopulta tie vei aina farmiin asti. Oli aika jättää Philadelphia taakse.

Uusi nousu jääkiekko-osavaltiosta?

Read sai uuden sopimuksen Minnesota Wildilta. Siinä missä viime vuodesta hän tienasi 3,5 miljoonaa, nyt tulot ovat romahtaneet. Hän nettoaa NHL:ssä pelaamalla 650 000 dollaria, farmissa 200 000.

Read on kaikesta huolimatta kiitollinen siitä, että hänellä on vielä mahdollisuus näyttää kuuluvansa NHL-tasolle.

– Uskon, että jääkiekossa on kyse mahdollisuuksista, siitä mitä annetaan ja sen tilaisuuden hyväksikäyttämisestä. Olen todella onnekas ja siunattu siitä mahdollisuudesta, jonka Minnesota antoi minulle. En anna tämän livetä käsistäni, Read päätti.