Kipakat terveiset toivat apurahoja – kovin odotuksin kotikisoihin

© Kuva: Getty Images
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Naisten jääkiekon MM-turnaus pelataan 2019 Espoossa 4.-14. huhtikuuta. Suomi pääsee emännöimään MM-kisoja nyt neljättä kertaa.

Ensi kertaa naisten MM-kiekkoa pelattiin Suomessa Tampereella 1992. Silloin kultaa voitti Kanada ja hopeaa Yhdysvallat. Suomi oli pronssilla.

Espoon uudella areenalla MM-kiekkoa pelatiin 1999. Mitalistit olivat samat kuin Tampereella seitsemän vuotta aiemmin.

Viimeksi naisten MM-kisat järjestettiin Suomessa Hämeenlinnassa 2009. Tuolloin kultaa voitti Yhdysvallat ja hopealla oli Kanada. Naisleijonat otti jälleen pronssia.

Nyt Naisleijonat pääsee valmistautumaan paremmista lähtökohdista, kun jokaiselle Pyeongchangissa olympiapronssia voittaneelle pelaajalle on myönnetty 10 000 euron apuraha. Viime kaudella vain noin kolmannes joukkueesta sai 5000 euron apurahaa, mutta silti Naisleijonat ylsi pronssille.

Apuraha heltisi kovan kritiikin jälkeen. Suomen kansa raivostui, kun mediassa uutisoitiin köyhyysrahalla elävistä olympiamitalisteista, joista kaikki eivät olleet kelpuutettuja edes työttömyyskorvaukseen.

Arvoturnauksissa finaalissa ovat kohdanneet aina Yhdysvallat ja Kanada vuosi 2006 pois luettuna. Tuolloin Ruotsi ylsi sensaatiomaisesti Torinon olympialaisten finaaliin, joissa taipui Kanadalle.

Suomi on onnistunut voittamaan Yhdysvallat ja Kanadan MM-kisoissa, mutta finaalipaikkaa ei siitäkään huolimatta ole herunut.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!