Venäläispuolustajan NHL-paluulta putosi este – oikeus hyväksyi rikosrekisterin poistamisen

© Kuva: Getty Images

Oikeus päätti hyväksyä venäläispuolustaja Slava Voinovin pyynnön hänen rikosrekisterinsä poistamisesta. Näin hänen paluunsa NHL:ään on oikeudellisesta näkökulmasta katsoen mahdollinen.

Voinov syyllistyi syksyllä 2014 vaimonsa pahoinpitelyyn. Hänet pidätettiin ja hän vietti kaksi kuukautta putkassa tapauksen vuoksi.

Los Angeles Kings asetti hänet vapaaehtoisesti lopettaneiden listalle tapauksen tultua ilmi. Voinov poistui vapaaehtoisesti Yhdysvalloista ja palasi kotimaahansa. Pian Venäjälle paluun jälkeen hän solmi sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa, jonka riveissä hän pelasi aina tämän kauden loppuun saakka.

Kings omistaa edelleen Voinovin pelaajaoikeudet ja seura teknisesti ottaen Voinovilla on vielä ensi kausi sopimusta seuran kanssa. Mikäli NHL:n suunnalta tulee vihreää valoa päästää venäläispuolustaja mukaan, on Kings vapaa myös kauppaamaan puolustajan halutessaan.