Puolustaja Joel Edmundson on allekirjoittanut yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen St. Louis Bluesin kanssa, seura tiedotti kotisivuillaan.

Edmundsonin uusi sopimus on arvoltaan kolme miljoonaa dollaria, joten viime kaudella yhden miljoonan dollarin palkkaa netonnut kanadalainen sai roiman palkankorotuksen.

Ilman uutta sopimusta 25-vuotias Edmundson olisi joutunut keskiviikkona neuvotteleman uudesta sopimuksesta kolmannen osapuolen kanssa, mutta osapuolet pääsivät kuitenkin viime tingassa yhteisymmärrykseen lyhyestä sopimuksesta.

193-senttinen ja 98-kiloinen jässikkä pelasi viime kaudella todellisen läpimurtonsa Bluesin top-4 puolustajaksi, kun hän summasi 69 ottelussa tehot 7+10=17.

Fyysisestä pelistään tunnetun peruspuolustajan loistava kausi palkittiin keväällä kutsulla Kanadan MM-ryhmään Tanskassa järjestettyyn turnaukseen.

The Athletic -lehden Bluesista vastaava toimittaja Jeremy Rutherford näki Edmundsonin sopimuksen loistavana molemmille osapuolille.

– Edmundsonin sopimus oli todellinen alediili Bluesille, mutta se oli samalla hyvä korotus hänen entiseen yhden miljoonan dollarin palkkaansa. Edmundson oli järkevä, kun hän otti nyt yhden vuoden sopimuksen, koska hän voi myöhemmin neuvotella pitkästä sopimuksesta, kun seuralla on enemmän tilaa palkkakatossa, Ruhterford totesi.

St. Louis Blues

@StLouisBlues
The Blues have agreed to terms on a one-year, $3 million deal with defenseman Joel Edmundson, avoiding arbitration. #stlblues