Katoavaista on mainen kunnia. Etenkin NHL:ssä, jossa menestys tuntuu olevan ikuista aaltoliikettä.

Tämän on saanut huomata esimerkiksi takavuosien mahtiseura New Jersey Devils. Joukkue voitti Stanley Cupin vuosina 1995, 2000 ja 2003 sekä hävisi finaalit kesällä 2001. Eli yhdeksän kauden aikana joukkue oli NHL:n finaaleissa neljästi.

Vielä 2012 Devils pelasi Stanley Cup -finaaleissa, mutta viitenä seuraavana keväänä joukkue ei selviytynyt edes pudotuspeleihin. Päättyneellä kaudella surkea putki tuli päätökseen, mutta lähtö tuli pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tampa Bay Lightningin käsittelyssä.

Kovin hääviltä ei näytä lähitulevaisuuskaan. Joukkueen ensi kauden kokoonpano näyttää siltä, että pudotuspelipaikka on jälleen kovan työn takana.

Välittömästi heinäkuun vapaiden markkinoiden auettua joukkueesta häipyivät hyökkääjät Michael Grabner, Jimmy Hayes, Brian Gibbons ja puolustaja John Moore. Viimeisimpänä lähti hyökkääjä Patrick Maroon (kuvassa), joka tuli kesken viime kauden Edmontonista ja ehti pelata petopaidassa vain 17 ottelua tehoilla 3+10=13.

Nyt seuran GM Ray Shero on joutunut myöntämään, että hän epäonnistui myös hyökkääjä James van Riemsdykin houkuttelemisessa seuraan, kanadalainen TSN-kanava kertoo.

Shero halusi viime kaudella Torontossa 36 maalia takoneen hyökkääjän joukkueeseen, mutta tämä valitsi entisen seuransa Philadelphia Flyersin. Van Riemsdyk sai Flyersilta viisivuotisen, arvoltaan 35 miljoonan dollarin sopimuksen.

Entäs ne tulijat? Shero on hankkinut heinäkuun aikana hyökkääjä Kurtis Gabrielin sekä puolustajat Eric Gryban ja John Ramagen.

25-vuotias Gabriel on pelannut kausilla 2015–17 yhteensä 16 NHL-ottelua Minnesota Wildin paidassa tehoilla 0+1. Viime kauden Gabriel vietti AHL:n Iowa Wildissa, missä sai 42 ottelussa aikaan tehot 3+5=8.

Gryba, 30, on pelannut kaudesta 2012–13 alkaen 279 NHL:n runkosarjan ottelua tehoilla 7+36=43 ja kerännyt 358 jäähyminuuttia.

Ramage, 27, on pelannut yhden NHL-ottelun kausilla 2014–15 ja 2015–16. Kahdessa ottelussa puolustaja ehti kerätä tehotilastoonsa lukeman -3.

Gryban palkka ensi kaudesta on 700 000 dollaria, Gabriel ja Ramage tienaavat 650 000 dollaria.

Jokainen voi yrittää itse päätellä, onko Devils – jonka ykköspakki on tämän hetken kokoonpanon perusteella Sami Vatanen – ensi kaudella vakavasti otettava NHL-joukkue.

Hyvä asia Sheron kannalta on se, että hänellä on yhä käytettävissään 23 miljoonaa dollaria ennen kuin palkkakatto tulee vastaan. ”Palkkalattian” saavuttamiseenkin on vielä matkaa 2,4 miljoonaa dollaria.