Puolustaja Aleksi Laakso hakee urallaan uutta nostetta HIFK:n riveistä.

28-vuotias suomalaispuolustaja allekirjoitti aiemmin tänä vuonna helsinkiläisseuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, joka syntyi hänen omasta aloitteestaan. Laakso kertoi kiinnostuksesta HIFK:n valmennusjohdolle kesken viime kauden.

– Tein itse paljon hommia sopimuksen eteen soittamalla tutuille liigavalmentajille jo syksyllä. Atun (Ari-Pekka Selin) kanssa vaihtelimme alkuun kuulumisia. Ilmoitin hänelle, että olen kiinnostunut paluusta liigaan. Hän kertoi IFK:n etsivän parhaillaan pakkeja ensi kaudelle ja sanoi, että palataan asiaan mahdollisesti myöhemmin. Se jäi siihen, Laakso paljasti HIFK:n verkkosivuilla.

Lopulta yhteydenotto ja odotus palkittiin, kun tarkkailijat lensivät seuraamaan puolustajan otteita Itävaltaan. Laakso edusti tuolloin EBEL-liigan Graz 99ersin joukkuetta.

– Sain tietää etukäteen ottelut, johon IFK:lta oli tulossa tarkkailijoita. Latasin aivan kaiken niihin peleihin. Se oli itse asiassa vielä aika hauska homma, ettei IFK:sta kukaan ollut katsomassa niitä pelejä, joita luulin heidän olevan katsomassa, Laakso naurahtaa.

– Ilmeisesti sain kuitenkin vakuutettua tarkkailijat ja sain sopimustarjouksen. On tietysti mahtava fiilis, että olen tässä nyt. On kunnia-asia päästä näin legendaariseen ja menestyneeseen seuraan. Haluan osoittaa olevani luottamuksen arvoinen.

Laakso on kokenut Liiga-puolustaja, sillä hän on pelannut urallaan aiemmin Bluesissa, HPK:ssa sekä Sportissa. Kokemusta löytyy myös vähäisesti maajoukkueesta.

Lähde: HIFK