Yhdysvaltalainen Jeremy Roenick tunnetiin läpi uransa pelaajana, joka herätti tunteita. Hänen suunsa kävi, mutta niin kävivät myös kädet. Siitä merkkinä 1363 ottelua ja tehot 513+703=1216.

Roenickin varasi Chicago Blackhwaks vuoden 1988 varaustilaisuudessa. Jenkkihyökkääjä kertoi tapaamisesta silloisen Blackhawks-valmentaja Mike Keenanin kanssa, joka luultavasti sinetöi hänen päätymiseensä Chicagoon.

– Mike Keenan oli vessassa. Minä menin vessaan. Seisoimme vierekkäin urinaalin edessä, hän katsoi minua ja sanoi: ”Hieno haastattelu tänään. Se oli mielenkiintoista. Miksi meidän pitäisi varata sinut?” Sanoin: ”Jos haluatte voittaa, tarvitsette miehen, joka antaa kaikkensa ja on voittanut koko elämänsä ajan. Olen teidän miehenne.”, Roenick kertoo Chicago Tribunen haastattelussa.

– Hän sanoi: ”Mistä tiedän, että sinulla on pallit?” Sanoin: ”Melko hassua, että olemme tässä tilanteessa. Voisin näyttää ne sinulle, mutta se ei olisi luultavasti kovin sopivaa”.

Lopulta Roenick päätyi pelaamaan Chicagossa yli seitsemän vuoden ajan, kunnes hänet kaupattiin Phoenix Coyotesiin. Hänestä kasvoi molemmissa paikoissa kulttipelaaja, jonka fanit ottivat heti omakseen.