Eeli Tolvasesta puhutaan jo NHL-seuran kaikkien aikojen kovimpana lupauksena: ”Hän pystyy siihen”

© Kuva: Getty Images

Suomessa kaikki tietävät jo nuoren hyökkääjän Eeli Tolvasen kyvyt ja saavutukset. Ykköskieroksen NHL-varaus vuosi sitten, KHL:n tulokasennätykset uusiksi Jokereissa (19+17=36 pistettä) viime kaudella, kolmet arvokisat (nuorten MM-kisat, olympialaiset ja miesten MM-kisat), valinta olympiaturnauksen tähdistökentälliseen, ja vielä NHL-debyytti päälle.

Kaikki tämä yhden kauden aikana – 18-vuotiaalta miehenalulta!

Nyt Tolvanen hikoilee ollakseen valmis syyskuussa, kun hänen NHL-seuransa Nashville Predatorsin harjoitusleiri alkaa. Tolvanen pelasi keväällä kolmessa NHL:n runkosarjan ottelussa ja kulki joukkueen mukana pudotuspeleissä. Tuon kokemuksen ansiosta nuorukainen tietää vähän paremmin, mitä odottaa syksyllä.

– Oli iso asia päästä pelaamaan ne muutama peli pois alta ja kokea pelin tempo ja ylipäätään se, millaista peli on täällä. Peli on paljon nopeampaa ja fyysisempää kuin KHL:ssä, Tolvanen sanoi nhl.comille Predatorsin nuorten pelaajien kehitysleirin aikana.

– Opin myös kokeneemmilta kavereilta paljon siitä, että joka päivä täytyy tehdä parhaansa. Uskon, että kevään kokemuksen ansiosta minun on helpompi tulla tänne takaisin, koska tunnen joukkueen ja valmennustiimin, Tolvanen jatkoi.

Jutun kirjoittanut nhl.comin toimittaja Robby Stanley korosti, että Predatorsilla ei ole 20-vuotisen historiansa aikana ollut yhtään pelaajaa, jota kohtaan olisi ollut yhtä suuret odotukset yhtä nuorena. Seuran apulais-GM Jeff Kealty yhtyy näkemykseen.

– Pelkästään hänen esityksensä viime kaudella nostavat odotukset korkealle. Mutta hän on aivan huippukaveri. Uskon, että hän tietää, mitä häneltä odotetaan. Hän pystyy vastaamaan odotuksiin, Kealty sanoo nhl.comille.