Suomalaishyökkääjä lataa suorat sanat – rankkaa SHL:n Liigan edelle: ”Taso paljon korkeampi”

© Kuva: Erik Jokinen

 

Tulevalla kaudella SHL-seura Frölundassa pelaava suomalaishyökkääjä Joel Mustonen kertoo kaunistelemattoman mielipiteensä SHL:n nettisivuilla: Ruotsissa on korkeampi ja leveämpi taso verrattuna Suomeen.

Mustonen tietää mistä puhuu, sillä hän on suurimman osan kiekkourastaan pelannut länsinaapurissa. Hänen isänsä, Pasi Mustonen, oli Ruotsissa valmentamassa Joelin ollessa vasta pieni. Lajin salat on opittu Ruotsissa, mutta kolmeen eri otteeseen Pelicansia edustaneella hyökkääjällä on tarttumapintaa myös Suomeen.

– Suomen liigassa pelataan hieman suoraviivaisemmin ja jollakin tapaa huolimattomammin. SHL:ssä peli on erittäin kurinalaista, ja virheitä pyritään välttämään. Suomessa mennään enemmän edestakaisin. En tiedä, voiko sanoa että peli Suomessa on hyökkäävämpää, mutta ainakaan Suomessa ei ajatella niin paljon puolustuksen kautta.

– Mielestäni Ruotsissa taso on paljon korkeampi ja leveämpi. Erityisesti leveämpi, kun mietitään kolmos- ja neloskentällisiä. Kyllä, SHL:ssä taso on paljon korkeampi kuin Suomen liigassa, Mustonen analysoi.