Colorado Avalance julkaisi vapautuvien pelaajien nimet, joiden pelaajaoikeudet se haluaa vielä pitää. Vaikkei seura tarjoaisi näille pelaajille uutta jatkosopimusta, se pystyy edelleen neuvottelemaan, jos joku NHL-joukkue kiinnostuisi heistä.

Pelaajien joukosta puuttui vuosikymmenen varausfloppina kuvailtu Nail Jakupov. Vuoden 2012 varaustilaisuuden ykkösnimi on siis näillä näkymin lähdössä Coloradosta täysin ilmaiseksi. Hän pystyy nyt neuvottelemaan vapaasti muiden NHL-seurojen kanssa, mutta heikot peliesitykset rajoittavat varmasti halukkaiden määrää.

Jakupov ei ole vieläkään täysin sopeutunut NHL:n arkeen. Kulunut kausi oli jälleen heikko, kun hän pelasi 58 ottelua ja teki vain 16 tehopistettä. Mies päätyi myös Coloradossa katsomon puolelle, eikä häntä nähty pudotuspeleissä.

Jakupov on vielä 24-vuotias, joten hän ei olisi monelle joukkueelle riskisijoitus. Lyhytvuotinen sopimus NHL:ään on vielä mahdollinen vaihtoehto, mutta miestä odotetaan jo takaisin KHL:ään. Suurin suosikki tulevaksi KHL-seuraksi on tällä hetkellä Neftekhimik Nizhnekamsk, joka on Jakupovin kasvattajaseura.