NHL:n varaustilaisuuteen on enää viikko aikaa. Porin Ässien huippulupauksen Jesperi Kotkaniemen osakkeet ovat nousseet sitä mukaan, mitä lähemmäksi tilaisuutta on päästy.

Osa asiantuntijoista näkee Kotkaniemen aivan ensimmäisten nimien joukossa. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että Kotkaniemi pelaa keskushyökkääjänä, joita ei ole liikaa.

– Mielestäni hän on varaustilaisuuden paras sentteri, hän on mieletön. Hänen pelaamisensa muistuttaa Anze Kopitaria, ylistää TSN:n johtava varausanalyytikko ja ennen NHL:ssä GM:n tehtäviä hoitanut Craig Button NHL.comin haastattelussa.

Hän näkee, että esimerkiksi kolmantena varaava Montreal Canadiens tarvitsisi Kotkaniemen kaltaista sentteriä, vaikka muitakin huippuvarauksia on tarjolla.

– En tiedä, mistä saat keskushyökkääjiä, jos et varaa heitä. Marc Bergevin (Canadiensin GM) on etsinyt sentteriä, koittanut laitahyökkääjiä senttein paikalla ja ottanut alemmista ketjuista keskushyökkääjiä kärkiketjuihin. Nyt hänellä olisi valmiina istumassa kaveri, johon hän voisi käyttää kolmannen varauksen, Button sanoo.

Muun muassa Jarmo Kekäläinen käytti oman kolmannen varauksensa pari vuotta sitten Pierre-Luc Duboisiin. Tuo päätös kantaa hedelmää, kun kanadalaislupaus nousi jo viime kaudella joukkueen kärkisentteriksi.

– Kekäläinen varasi Duboisin kolmantena ja häntä kritisoitiin siitä, Button muistuttaa.