NHL-seura nappasi yllättäen HIFK:n suomalaispelurin – venäläispelaajalle riitti: vaatii siirtoa pois!

© Kuva: Getty Images

Venäläisvahti Ivan Nalimov vaatii, että Chicago Blackhawks kauppaisi hänen oikeutensa toiseen NHL-seuraan.

Nalimovin agentti Shumi Babaev kertoi The Athletic -lehdelle, että hänen suojattinsa haluaa pelata ensi kaudella NHL:ssä, mutta Blackhawksilla on tällä hetkellä aivan liian paljon maalivahteja.

– He todellakin pitävät hänestä (Nalimovista), mutta heillä ei ole ollenkaan tilaa. Heillä on viisi maalivahtia, Babaev sanoi.

Blackhawks teki kesän alussa NHL-sopimuksen HIFK:n suomalaisvahdin Kevin Lankisen kanssa. Blackhawksin maalivahteihin kuuluvat myös Corey Crawford, Anton Forsberg, J-F Berube ja Collin Delia.

Blackhawksiin kesällä 2014 kuudennella kierroksella (179.) varattu Nalimov pelasi todellisen läpimurtokauden KHL:ssä tänä vuonna. 23-vuotias huippulupaus tahkosi Admiralin riveissä 17 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 94,2. Sen jälkeen hän siirtyi Salavat Julajev Ufaan ja pelasi siellä kuusi ottelua torjuntaprosentilla 92,7.

Nalimov teki jatkosopimuksen Ufan kanssa kesken kauden, mutta purki sen myöhemmin yhteisymmärryksessä seuran kanssa, koska hän halusi siirtyä NHL:ään. Babaevin mukaan nuori venäläispeluri saattaa pelata kuitenkin ensi kaudella KHL:ssä, jos NHL:stä ei löydy hänelle joukkuetta.

Blackhawksilla ei ole suuria paineita tilanteen suhteen, koska seura omistaa Nalimovin pelaajaoikeudet vielä kolmen vuoden ajan.