Kuten moni hyvin tietää, NHL:ssä tehdään tilastoja käytännössä kaikista mahdollisista asioista – ja monesta sellaisestakin, jota ei kuuna päivänä tulisi edes ajatelleeksi.

Mutta ihan kiinnostavia knoppeja nämä tilastot tarjoavat. Kuten esimerkiksi seuraavat.

Vegas Golden Knightsin laitahyökkääjä Reilly Smith (kuvassa) kirjautti viime yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan jo pudotuspelien 13. syöttöpisteensä. Se on suurin syöttömäärä, jonka pelaaja on saanut kasaan pudotuspeleissä sellaisessa joukkueessa, joka pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä. 13:lla syötöllään Smith nousi jakamaan kyseisen tilaston kärkipaikkaa Neuvostoliiton ja Venäjän entisen maajoukkuetähden Igor Larionovin kanssa.

Larionov keräsi tehot 5+13=18 kevään 1994 pudotuspeleissä San Jose Sharksin paidassa. Smithin saldo tämän kevään 12 pudotuspelistä on nyt 1+13=14. Vegasilla on jäljellä ainakin kolme pudotuspelien ottelua, joten on hyvin mahdollista, että Smith vie tilaston kärkipaikan kokonaan omiin nimiinsä.

Vegasin Jonathan Marchessault puolestaan teki viime yön ottelussa kaksi maalia. Miehen saldo kevään pudotuspeleistä on nyt 6+9=15. Tällä pistemäärällä Marchessault on pudotuspelien kaikkien aikojen kahdeksanneksi tehokkain pelaaja sellaisessa joukueessa, joka pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä. Fakta käy ilmi NHL:n PR-osaston twitter-viestistä.

Marchessaultin edellä tilastossa ovat Jude Drouin (NY Islanders/1975/18 pistettä), Larionov (Sharks/1994/18), Dave Lowry (Florida Panthers/1996/17), Marian Gaborik (Minnesota Wild/2003/17), J.P. Parise (NYI/1975/16), Stu Barnes (Panthers/1996/16) ja Ray Sheppard (Panthers/1996/16).

Kuten todettua, Vegasilla on jäljellä ainakin kolme peliä, mahdollisesti jopa kaksitoista, eli Marchessault saattaa nousta tässä tilastossa vielä ylemmäs, jopa koko listan kärkeen.

Mielenkiintoisia tietoja, eikö? Ja hyödyllisiä? No, se on kokonaan toinen juttu.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jonathan Marchessault of the @GoldenKnights scored twice to boost his totals to 6-9—15 in the 2018 #StanleyCup Playoffs.

Only seven players in NHL history have posted more points while playing for a franchise in its first-ever postseason. #NHLStats #VGKvsWPG