Etelä-Korea pelaa ensi kertaa jääkiekon MM-kisojen A-sarjassa. Neljän ottelun jälkeen korealaisia ei paljoa naurata. Pistetili näyttää nollaa maalieron ollessa 2-29.

Suomi voitti Etelä-Korean 8-1 ja Kanada 10-0. Latvia oli korealaisia parempi 5-0 ja Saksa 6-1.

Tilastojen valossa joukkue pelasi näin huonosti viimeksi 2012, kun Italialla oli Tukholmassa suuria vaikeuksia. Tasoerot eivät olleet kuitenkaan yhtä suuret ja Italia paransi turnauksensa edetessä.

Etelä-Korean pelaajamateriaali ei riitä parempaan. Joukkue olisi saanut paljon rumemmin turpaansa, jos kanadalainen Korean tasavallan kansalainen Matt Dalton ei olisi ollut maalilla.

Viimeksi yhtä surkea joukkue pelasi A-sarjatasolla 1998-2004. Silloin Aasia MM-kisoihin kiintiöpaikan ja Japani kävi ottamassa selkäänsä seitsemässä MM-turnauksessa.

Moni oli sitä mieltä, ettei Japani kuuluisi MM-turnaukseen jo 1998 ja 1999, mutta kabinettipäätöksellä Japanin/Aasian automaatiopaikka saatiin poistettua vasta 2004.

Suomi voitti Japanin MM-kisoissa 2001 vappuaattona 8-0. Ottelu oli vappukarnevaalin arvoista viihdettä. Urheiluviihteen määritelmä oli kauempana.

Ruotsikin pääsi testaamaan Japanin tasoa 2004. Tre Kronor voitti höntsäilyjensä päätteeksi 5-1.

– En ole koskaan kohdannut huonompaa joukkuetta tai pelannut surkeampaa matsia. Japani oli turhauttavan huono, täräytti Ruotsin kiekkolegenda Jörgen Jönsson tuolloin Aftonbladetille.

Jönssonille kuuluu kiitos, ettei hän sortunut kiekkojargoniin. Kanadan NHL-tähdet väittivät viime sunnuntaina aivan pokkanaamalla, että Etelä-Korea laittoi heidät lujille.

Ensi vuonna Etelä-Koreaa tuskin nähdään MM-kisoissa. Tilalle A-sarjaan nousee Britannia.

Teksti: Otto Palojärvi