Vegas Golden Knightsin ja Washigton Capitalsin väliseen ensimmäiseen Stanley Cup -finaaliin saatiin lisäjännitettä, kun Capitalsin Tom Wilson nousi jälleen otsikoihin kyseenalaisella taklauksellaan.

Wilson jyräsi Golden Knightsin avainhyökkääjä Jonathan Marchessault’ia ottelun kolmannessa erässä rajusti. Marchessault joutui käymään pukukopin puolella tarkistettavana, ja Wilsonille tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä.

– Taklaus tuli myöhässä ja sokeasta kulmasta. Juuri niin, kuten Wilson yleensäkin taklaa, Golden Knights -hyökkääjä Ryan Reaves tulkitsi.

– Näin taklauksen ja muistan tilanteen. Taklaus tuli pari sekuntia myöhässä, mutta ei minun tarvitse puhua siitä. Liiga huolehtii asiasta, uskoi puolestaan itse taklauksen kohde.

Wilson ei kokenut taklanneensa sääntöjen vastaisesti.

– Minusta se oli puhdas taklaus, Capitals-hyökkääjä kommentoi ESPN:lle.

– Tämä on nopea kontaktilaji. Näissä tilanteissa puhutaan sekunnin kymmenyksistä. Ehkä hän vähän yllättyi taklausta, mutta mielestäni taklaus ei ollut erityisen väkivaltainen, Wilson muisteli tilannetta ottelun jälkeen.

Wilson ei ole ensi kertaa osallisena tämänkaltaisissa keskusteluissa. Hän kärsi kolmen ottelun pelikiellon sääntöjen vastaisesta taklauksestaan aiemmin pudotuspeleissä ja oli pannassa myös harjoituskaudella ja runkosarjan alussa.