Vegas Golden Knightsin puolustaja Nate Schmidt aloittaa tiistaiyönä Stanley Cup -finaalit entistä seuraansa Washington Capitalsia vastaan. Golden Knights poimi Schmidtin riveihinsä viime kesänä NHL:n laajennusdraftissa.

Schmidtin menetys otti totisesti koville Capitals-GM Brian MacLellania, jolla oli suuret odotukset luottopakkinsa suhteen.

– Saimme kehitettyä hänet juuri siihen pisteeseen, että hän olisi juuri saanut isomman roolin meiltä ja jouduimme valitettavasti menettämään hänet. Olimme pahassa tilanteessa silloin, koska jouduimme menettämään pelaajan, josta pidimme, MacLellan harmitteli Washington Postin haastattelussa.

Peräti 17 vuotta Capitalsin GM:nä toiminut Golden Knightsin nykyinen GM George McPhee paljasti MacLellanin halunneen Schmidtin takaisin seuraansa välittömästi laajennusdraftin jälkeen.

– Teimme sillon valintamme ja hän (MacLellan) soitti minulle tiedustellen, jos olisi jokin keino saada Schmidt takaisin. Vastasin hänelle: ”En näe mitään keinoa siihen, mutta voimme yrittää keksiä sellaisen tarjouksen, jolle voit sanoa ei”. Teimme hänelle tarjouksen, joka ei toiminut – ja se ei toiminut, koska pidimme Schmidtistä. Sen takia teimme yliampuvan tarjouspyynnön ja sen takia asia meni miten meni, McPhee kertoi.

MacLellan ei ollut mielissään McPheen vaihtokauppaehdotuksesta.

– Siinä ei ollut mitää järkeä, Capitals-GM reagoi tarjoukseen.

MacLellan olisi ollut valmis tarjoamaan vaihtokaupassa hyökkääjä Marcus Johanssonia, joka kaupattiin lopulta kesällä New Jersey Devilsiin.