Entinen NHL-vahti sekä kuusinkertainen Stanley Cup-voittaja Ken Dryden kirjoitti kirjan, jossa hän ottaa voimakkaasti kantaa NHL:n ongelmaan päähän kohdistuvien iskujen suhteen.

Menneinä vuosina useita entisiä NHL-pelaajia on tehnyt itsemurhan ja heidän aivoistaan on havaittu merkkejä peliuran aikana tulleista iskuista pään alueelle. Näiden uskotaan yleisesti olleen yksi itsemurhiin johtanut tekijä.

Erityisen paljon Dryden laittaa painetta NHL:n komissaarille Gary Bettmanille. Toistaiseksi Bettman on ollut asian suhteen varsin vähäeleinen.

– Komissaari pystyy, ja hänen pitäisi, tehdä ratkaisevia tekoja päähän kohdistuvien iskujen osalta ilman, että hän palaa oikeusjuttujen pariin entisten pelaajien ja liigan kanssa yrittäen viivästyttää muutosta.

– Mikä tahansa hänen nyt suorittama ennaltaehkäisevä toimi ei olisi hyväksyttävä todiste oikeudessa liigan aiemmasta huolimattomuudesta, eikä se olisi haitallinen NHL:lle näissä tapauksissa. Itse asiassa kyvyttömyys toimia nyt olisi haitallista liigalle ja tulevissa loukkaantumistapauksissa, Dryden sanoo.

Dryden sai kannustavia sähköpostiviestejä monelta arvovaltaiselta taholta: yhteydenottojen takana oli mm. entinen NHL-hyökkääjä Ray Ferraro, kautta aikain eniten NHL-pelejä valmentanut Scotty Bowman, 25 vuotta NHL:ssä viheltänyt tuomari Terry Gregson sekä agentti Don Meehan.

– Tarvittavat sääntömuutokset eivät olisi vallankumouksellisia. Ne olisivat evoluutiota.