Leijonien NHL-tähtivahvistus Sebastian Aho aloitti MM-kisat täysin uskomattomalla tavalla, kun nuorukainen mätti kahteen avauspeliinsä yhteensä tehot 4+6=10.

Vaikka turnauksessa ollaan vielä aikaisessa vaiheessa, voi suurella varmuudella jo nyt sanoa, että MM-kisojen piste-ennätys on utopiaa Aholle.

Yhden MM-turnauksen piste-ennätys on Neuvostoliiton hyökkääjän Vladimir Petrovin hallussa. Viime helmikuussa 69-vuotiaana kuollut Petrov summasi vuoden 1973 MM-kisoissa kymmenessä ottelussa mykistävät tehopisteet 18+16=34.

Vaikka Aho viilettää parhaillaan 50 tehopisteen tahdissa, ei sen ylläpitäminen tunnu kovin realistiselta, koska ottelut kovenevat kisojen edetessä.

Aholla ja hänen ketjutoverillaan Teuvo Teräväisellä (3+5=8) on oiva mahdollisuus kuitenkin rikkoa kaksi muuta ennätystä MM-kisoissa.

Leijonien kaikkien aikojen MM-kisojen piste-ennätys on Petri Kontiolan hallussa. Hän summasi vuoden 2013 MM-kotikisoissa kymmenessä ottelussa tehot 8+8=16.

Molemmilla suomalaistaitureilla on myös mahdollisuus tehdä vuoden 1977 jälkeen laskettuna paras pistemäärä yksissä MM-kisoissa. Kovimman pistesaldon viimeisen 41 vuoden aikana on nakuttanut Kanadan entinen tähtihyökkääjä Dany Heatley, joka mätti vuoden 2008 MM-kisoissa tehopisteet 12+8=20.