Mitä tähtiloistoa! Tässä on tulevan kesän parhaat rajoittamattomat vapaat agentit

© Kuva: Getty Images
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Tuleva kesä aiheuttaa monen NHL-seuran toimistolla hikipisaroiden valumista ohimolla ja ylimääräistä stressiä. Erityisesti vapaat agentit kiinnostavat monia seuroja, joten tiettyjen seurojen managereilla on hätä kädessä, jotta saadaan tärkeät nimet pidettyä omassa joukkueessa.

SuomiKiekko listasi kuusi vapaata agenttia, jonka liikkeitä on syytä seurata tulevan kesän aikana.

John Tavares

New York Islandersin kapteeni viimeisen viiden kauden ajalta. Ykkösketjun sentteri, jonka Islanders varasi kesällä 2009. On voittanut World Cupin, olympiakultaa ja nuorten maailmanmestaruuden.

Todistanut olevansa mitat täyttävä kärkisentteri NHL-seuralle. Islanders ilman muuta haluaa hänet pitää, mutta haluaako Tavares jatkaa seurassa?

Vaikka kanadalaishyökkäjään aikana seura on mennyt muutamaan otteeseen pudotuspeleihin ja edessä saattaa olla hyvä tulevaisuus, Tavares janoaa menestystä. Jossain muussa seurassa se saattaa olla lähempänä kuin Islandersissa, joka on jäänyt kahtena viime kautena pudotuspelien ulkopuolelle, eikä hyvältä näytä ensi kausikaan.

Rick Nash

Mittava NHL-kokemus ja viime kausi takaa, että ura maailman parhaassa kiekkoliigassa ei pääty vielä. On kuitenkin selvää, että iso jättisopimus on turhaa haaveilua. Ainakin, mikäli Nash mielii voittaa Stanley Cupin.

Siirtyi kesken kauden Boston Bruinsin riveihin New York Rangersin menetettyä pudotuspelimahdollisuudet. Mielii päästä kolmen kullan kerhoon, mutta ei tee sitä enää joukkueen ykköshevosena. Käyttökelpoinen pala kakkos-kolmosketjuun.

John Carlson

Puolustaja, jollaista jokainen joukkue janoaa: oikealta laukova, hienosti luisteleva ja kiekkoa käsittelevä pakki. Tehot 15+53=68 laittoivat uraennätykset uusiksi. Carlson tulee saamaan merkittävän palkankorotuksen nykyiseen vajaan neljän miljoonan dollarin vuosipalkkaansa.

Capitalsilla on palkkakattoon vielä matkaa juuri sen verran, että voivat kiinnittää Carlsonin palkankorotuksesta huolimatta. Kärkkyjiä on varmasti muitakin. Osa sellaisia, jotka pystyvät maksamaan enemmän, mutta eivät pysty tarjoamaan Carlsonin ympärille voittavaa joukkuetta.

Paul Stastny

Antoi työnäytteen kyvyistään siirryttyään Winnipeg Jetsiin. Pelasi huikean runkosarjan lopun sekä mahtavat pudotuspelit.

Näytöt olivat sitä luokkaa, että köyhäintaloon ei tarvitse lähteä. Mutta pysyykö Stastny Winnipegissä? Se on toinen kysymys.

Jetsillä on vaikea tilanne. Kiinnitettävänä on huippukauden pelannut maalivahti Connor Hellebuyck sekä puolustajat Jacob TroubaJosh Morrissey ja Tucker Poolman. Nämä kiinnitykset maksavat sen verran, että Stastnyn pitäminen ei liene realistista. Tulevaisuutta vaikeuttaa myös se, että Patrik Laineelle pitää väsätä uusi sopimus ensi kauden jälkeen.

James van Riemsdyk

Joutunee sanomaan hyvästit Torontolle ja Maple Leafsille. Pelasi mainion kauden, jonka johdosta palkankorotus tulee olemaan merkittävä. Maple Leafsilla tulevaisuudessa kuitenkin tärkeysjärjestyksessä menee edelleä Auston MatthewsMitch Marner sekä William Nylander.

Saa varmasti rahakkaan sopimuksen jonnekin muualle, sekä vastuullisen roolin. Evander Kanen seitsemän miljoonan vuosipalkan takaava sopimus antaa suuntaa siitä, että minkä kokoluokan sopimuksen Riemsdyk lopulta saa.

Ilja Kovaltshuk

Palaa takaisin NHL:ään vietettyään viisi vuotta KHL:ssä ja Pietarin SKA:ssa. Voitti Gagarin Cupin kahdesti sekä juhli helmikuussa olympiakultaa. Kiskoi hirmuisia tehoja KHL:ssä ja kuului koko sarjan keulakuviin.

Edelleen sen tason pelaaja, että pystyy tekemään eron voiton ja tappion välillä. Siinä mielessä paluu mailman parhaaseen liigaan on tervetullut: Kovaltshuk kuuluu NHL:ään.

Monet seurat kyttäävät kieli pitkällä venäläislaiturin perään. Kovaltshukin ainut syy palata NHL-kaukaloihin on selvä: hän haluaa voittaa Stanley Cupin ja kruunata uransa kolmen kullan kerhoon liittymisellä. Hänen joukkueensa siis todennäköisesti tulee olemaan sellainen, että se taistelee tosissaan mestaruudesta. Palkkaa vuoden 2001 ykköskierroksen varaukselle myös siunaantuu kiitettävästi.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin