MM-kisoissa erittäin tehokkaasti esiintynyt puolustaja Markus Nutivaara kasvatti jälleen USA-ottelussa pistetiliään kahdella syöttöpisteellä.

Nutivaara (kuvassa keskimmäisenä) sai syöttöpisteen Sebastian Ahon viimeistelemään ”kenttämiehen erikoiseen”, kun Nutivaaran päätyyn heittämä kiekko kimposi maalin edessä yksin päivystäneelle Aholle. Nutivaara alusti laukauksellaan myös Mikko Rantasen 3–0-osumaan, jota USA:n maalivahti Keith Kinkaid avitti antamalla Rantaselle luvattoman helpon reboundin.

Kaikkiaan Nutivaara on takonut MM-turnauksessa jo tehot 2+6=8. Tällä saldolla Nutivaara on kisojen toiseksi tehokkain puolustaja USA:n Charlie McAvoyn (3+5=8) jälkeen.

Nutivaara oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen komeaan 6–2-voittoon.

– Nyt (pelillinen) käyrä on nousussa. Totta kai taso välillä heittelee pelistä toiseen, mutta nyt se on varmasti nousussa. Ja uskon, että pystymme vielä nostamaankin tasoa, Nutivaara kommentoi.

Selvä voitto yhdestä turnauksen kovimmista joukkueista sinetöi Leijonien lohkovoiton.

– Onhan se iso asia itseluottamukselle. Koko ajan olemme kyllä luottaneet toisiimme. Olemme tienneet, että kun peli on hyvää ja kaikki tekevät hommia toisilleen, kaikki on kyllä hyvin.

Puolivälierän vastustajasta Sveitsistä Nutivaara ei osannut sanoa juuri mitään.

– Aika vähän tiedän. Totta kai sinne on niitä NHL-apuja tullut. Kova joukkue on varmasti Sveitsilläkin. Hyvä peli on tulossa.

Roman Josi on ollut sellainen pelaaja, jota olen seurannut jo ennen kuin tulin NHL:ään. Se on ihan ykköspuolustaja, Nutivaaa tiesi.