Kova treidihuhu Rasmus Ristolaisesta – vaihdetaan ruotsalaiseen tähtipakkiin ja ykköskierroksen varaukseen?

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on ajautunut mielenkiintoisen treidihuhun kohteeksi NHL:ssä. Suuren kanadalaismedian TSN:n toimittaja Ryan Rishaug on spekuloinut, että Ristolainen voisi olla päätymässä Edmonton Oilersiin.

Oilersin asioihin perehtynyt Rishaug tietää, että Oilers on kovan puolustajanimen kintereillä. Rishaug väläyttää, että vaihdossa Sabres vosi saada ruotsalaisen tähtipuolustajan Oscar Klefbomin sekä ensi kesän varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kymmenennen varausvuoron.

24-vuotias Klefbom on Oilersin ykköskierroksen varaus (#19) kesältä 2011. Hän on pelannut Oilersissa syksystä 2013 alkaen, mutta jälki ei ole ollut aivan toivottua. Lisäksi Klefbom on pystynyt pelaamaan täyden kauden vain 2016–17, jolloin teki 82 runkosarjaottelussa pisteet 12+26=38. Tällä kaudella Klefbom kasasi 66 ottelussa pisteet 5+16=21. Keväällä 2015 Klefbom pelasi Ruotsin paidassa MM-kisoissa.

Ristolainen taas on Sabresin ykköskierroksen varaus (#8) vuodelta 2013. Myös hänellä on takanaan viisi NHL-kautta. Viime vuosina Ristolainen, 23, on ollut heikon Sabresin takalinjoilla suuressa vastuussa. Päättyneellä kaudella Ristolainen teki 73 runkosarjan ottelussa tehot 6+35=41.

Toissa syksynä Ristolainen pelasi Leijona-paidassa World Cupissa. Alkuvuodesta 2014 Ristolainen ratkaisi Suomen alle 20-vuotiaille maailmanmestaruuden finaalissa Ruotsia vastaan.