Porin Ässät julkaisi torstaina kaksi uutta pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Tällä kaudella Ässien A-nuorissa pelannut Otto Kivenmäki sekä Espoo Unitedia edustanut Niklas Peltomäki allekirjoittivat kolmen vuoden sopimukset porilaisseuraan.

Kivenmäki on joukkueen oma juniori. Hänen isänsä Marko Kivenmäki (kuvassa) kuuluu Ässien ikonisimpiin pelaajiin, kun hän pelasi seurassa yhteensä kymmenen kokonaista Liiga-kautta. Hän jäi eläkkeelle kauden 2010-2011 päätteeksi ja keräsi pääsarjassa yhteensä 362 tehopistettä. Otteluita kertyi 514.

Ässien tiedotteessa povataan, että Otto Kivenmäki on potentiaalinen NHL-varaus. Ensi kesän varaustilaisuutta varten tehdyssä ennakossa Kivenmäki on Euroopan kenttäpelaajien listalla sijalle 102.

– Otto Kivenmäki on taitava ja hyvän pelikäsityksen omaava hyökkääjä. Hänen selvä vahvuutensa on myös hyvässä luistelussa ja haluamme olla mukana kehittämässä omaa kasvattiamme kohti seuraavaa tasoa ja Liigaa. Kivenmäki pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, joten saamme hänestä tulevaisuudessa monipuolisen hyökkääjän, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi tiedotteessa.

20-vuotias Peltomäki on Espoon Bluesin kasvatti. Kuluneen kauden hän pelasi nuorten SM-liigassa yhteensä 47 ottelua, ja hänet valittiin sarjan tähdistökentälliseen. Hän kävi myös kahdeksan ottelun kokeilulla Mestis-seura Espoo Unitedissa.

– Seurasimme Peltomäkeä päättyneellä kaudella tarkasti ja saimme A-nuorten parhaan puolustajan Poriin. Hän on hyvin liikkuva, isokokoinen ja pelitaitava puolustaja, joten hän täyttää hyvin nykyjääkiekkoilun vaatimukset ja haluamme olla mukana kehittämässä häntä seuraavalle tasolle, Korpisalo jatkaa.