New Jersey Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen jäi viime yön ottelussa Tampa Bay Lightningin venäläishyökkääjän Nikita Kutsherovin rajun taklauksen alle. (Lue lisää tästä.) Taklauksessa Kutsherovin olkapää osui suoraan Vatasen päähän ja venäläisen luistimet nousivat tilanteessa jään pinnasta.

Monien hämmästykseksi Kutsherov ei saanut edes jäähyä tilanteesta. Silti venäläinen saattaa joutua NHL:n kurinpidon kuulusteltavaksi.

– Niin selkeä päähän kohdistunut taklaus Kutsherovilta kuin vain voi olla. Tuosta täytyy tulla pelikieltoa – varsinkin siksi, koska Drew Doughty sai myös yhden ottelun pelikiellon vastaavasta, Orange County Register -lehden toimittaja Eric Stephens kommentoi tilannetta Twitterissä.

Vatasen joukkuetoverit olivat sanoissaan varovaisempia. Suomalaistoimittaja Pasi Tuominen oli käynyt ottelun jälkeen kyselemässä Devils-pelaajien mielipiteitä taklauksesta.

– Kova paikka, ei se taklaustilanne kivalta näyttänyt. Huono juttu Samille, mutta ei ole minun tehtäväni sanoa, oliko taklaus sääntöjen mukainen vai ei, Devilsin maalivahti Cory Schneider sanoi Länsiväylä-lehdessä julkaistussa jutussa.

Hyökkääjä Travis Zajac oli tapauksen johdosta synkällä mielellä.

– Samin menettäminen on erityisen paha isku, sillä hän on luottopelaaja ja on kentällä kaikissa tilanteissa. Minulla ei ole itse taklauksesta kommenttia, mutta toivottavasti Sami on ok ja palaa vielä ottelusarjaan, Zajac sanoi.

Paluun olisi tapahduttava pian, sillä seuraava tappio Lightningille lopettaa Devilsin kauden. Lightning voitti viime yön ottelun maalein 3–1 ja johtaa ottelusarjaa samoilla lukemilla.

Lue Länsiväylän uutinen tästä linkistä.

Katso video taklauksesta jutun alussa olevalta videolta.