Liigan puolivälieräsarja Tapparan ja KalPan välillä on nyt tasatilanteessa 1-1. Kuopiossa pelattiin perjantai-iltana todellinen jännitysnäytelmä.

Tappara lähti päätöserään mukavassa 3-1 johdossa, mutta erän puolivälissä tilanne kääntyi hetkessä päälaelleen.

Aluksi KalPa kavensi alivoimalla, kun Alexander Ruuttu karkasi maalintekoon. Pian sen jälkeen nähtiin ottelun käännekohta.

Florida Panthersista palannut huippuhyökkääjä Henrik Haapala lähti kostamaan KalPan pelaajalle rikettä, jota tuomarit eivät olleet nähneet. Hyökkääjä kävi lyömässä Santeri Lukkaa, kun kuopiolaiset juhlistivat maalia. Erotuomarit näyttivät Haapalalle ovea pienen pohdinnan jälkeen. Ottelun pöytäkirjaan merkittiin 5+20 rangaistus kampituksesta.

KalPa pääsi pyörittämään viisi minuuttia ylivoimaa ja onnistui kerran ohittamaan Dominik Hrachovinan. Maalin teki Janne Tavi.

Kuopiolaiset juhlivat voitto-osumaa 58. peliminuutilla, kun Kai Kantola pääsi rankaisemaan ylivoimalla Tappara-puolustuksen nukkuessa. Kohtalokkaan jäähyn oli ottanut kirvespaitojen Valtteri Kemiläinen.

Kuopiossa voitto siis isännille maalein 4-3.