Edmonton Oilersin päävalmentaja Todd McLellan paljasti keskiviikkona syyn sille, miksi ruotsalaishyökkääjä Pontus Åbergia ei näkynyt kokoonpanossa viikonlopun otteluissa.

McLellanin mukaan Åberg oli sivussa kurinpidollisista syistä.

– Hänet otettiin pois muista syistä, kuin hänen pelaamisensa takia. Tämä on vakavaa. Valmennusjohto ei ole tyytyväinen, organisaatio ei ole tyytyväinen ja olen varma, että hänen pelitoverinsa eivät ole tyytyväisiä, McLellan sanoi lehdistötilaisuudessa keskiviikon Carolina Hurricanes -pelin jälkeen.

Nashville Predatorsista siirtorajalla Oilersiin vaihtokaupassa saapunut Åberg pääsi Hurricanesia vastaan pelaamaan ja hän summasi tehot 1+2, kun Oilers voitti lukemin 7-3.

Åberg oli ennen hyllytystään suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa samassa hyökkäysketjussa, mutta sen koommin Oilersin hyökkäysketjut muutettiin uusiksi.

Åberg on tehnyt Oilers-paidassa pelaamassaan yhdeksässä ottelussa tehot 1+4=5.

Oilers Nation -sivuston mukaan syy Åbergin hyllytykseen olisi ollut siinä, että hän jätti harjoitukset viime viikolla väliin. Toisaalta sivusto epäilee paljon vakavampaa rikettä McLellanin puheista päätellen.

Lähde: Oilers Nation.