Vaasan Sportin takalinjoilla tällä kaudella luutinut pakki Joni Tuulola on tehnyt The Athleticin lähteiden mukaan kaksivuotisen tulokassopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa.

Joukkueen kesän 2015 kuudennen kierroksen varaus siirtyy AHL:ssä pelaavan Chicagon farmijoukkue Rockford IceHogsin leipiin pikimmiten. Blackhawksin sesonki NHL:ssä päättyy pian, sillä ehkä monien yllätykseksi se ei yllä pudotuspeleihin.

Marko Tuulolan poika on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari. Hän murtautui Liigan huipulle tällä kaudella jopa ällistyttävällä tavalla heikossa Sportissa: Vaikka runkosarjaan jääneiden vaasalaisten kausi meni täysin pipariksi, onnistui Tuulola takomaan 58 ottelussa kelvolliset tehot 7+23=30.

Ennen tätä kautta puolustaja oli pelannut HPK:ssa – Sportiin siirtyminen teki uralle kuitenkin hyvää.

– Minusta tuntui, että tarvitsin suurempaa roolia. Kun puhuin päävalmentaja Tomekille (Valtonen), hän sanoi voivansa antaa minulle mahdollisuuden, Tuulola oli valottanut sivuston mukaan aiemmin kaudella.

Lupaus oli joukkueensa tehotilaston neljäs lukemalla +3. Hänen lisäksi kaikkiaan 34 pelaajasta plussalle ylsi ainoastaan viisi pelaajaa.