KHL:n läntisen konferenssin finaalissa kohtaavat suurseurat SKA Pietari ja TsSKA Moskova. KHL:n jättiläiset alkavat mitellä voimiaan torstaina Pietarissa.

– Moraalinen finaali, jonka voittaja etenee todennäköisesti mestaruuteen asti, tietää KHL:ää tiiviisti seuraava, komean kiekkouran pelannut Janne Hauhtonen.

Pyeongchangin olympialaisissa pelannut Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue koostui kahta lukuun ottamatta näiden joukkueiden pelaajista.

– Vastakkain ovat sarjan kaksi kovinta materiaalia ja runkosarjan parhaat joukkueet, Hauhtonen toteaa.

TsSKA hakee ensimmäistä KHL-mestaruuttaan. SKA:lla mestaruuksia on pari, tuorein viime kaudelta.

– Erityyliset joukkueet, sillä SKA:n peli perustuu enemmän loistavien tähtipelaajien yksilötaitoon. TsSKA taas puolustaa loistavasti tiiviinä joukkueena ja sillä on venäläiseksi joukkueeksi poikkeuksellisen kova työmoraali.

SKA hoiteli melko helposti jatkopaikan välieristä kaatamalla Lokomotiv Jaroslavlin otteluvoitoin 4-1. TsSKA joutui Jokerien kanssa tiukemmalle: otteluvoitot 4-2 moskovalaisille.

– SKA lähtee hienoisena ennakkosuosikkina sarjaan, mutta TsSKA:n viisikkopuolustus oli todella vakuuttava Jokereita vastaan. Uskon, että tästä tulee erittäin tasainen ja pitkä sarja.

Torstaina alkavassa konferenssin finaalisarjassa erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli ovat isossa roolissa.

– Molemmilla joukkueilla on laadukas maalivahtipeli ja puolustus. SKA:lla taas on enemmän yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa hyökkäyksessä. SKA:lla on Pavel Datsjukin, Ilja Kovaltshukin ja Nikita Gusevin johdolla vaarallinen ylivoimapeli, joka saattaa ratkaista sarjan heidän edukseen, Hauhtonen arvioi.

Kiekko isketään jäähän Pietarissa torstaina 29.3. klo 19.30. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.