Jokerit aloittaa tänään lauantaina KHL:n pudotuspelit Sotshia vastaan. Hyvä uutinen on se, että merkittäviä poissaoloja on kauden huipennuksen kynnyksellä vähän.

Tällä hetkellä sairastupaa miehittävät ainoastaan hyökkääjä Antti Pihlström sekä puolustajat Juho Rautanen ja Mike Lundin. Heistä jälkimmäisen paluu kaukaloon tämän kauden aikana vaikuttaa epätodennäköiseltä.

– Joku sieltä saattaa tulla mukaan vielä jossain vaiheessa. Pihlström ja Rautanen mahdollisesti. Lundin tuskin tulee tämän kauden aikana, Jalonen paljasti.

– Uskon, että jos ja kun mennään toiselle kierrokselle niin ainakin Antti on silloin mukana, Jalonen toivoi.

Ottelusarja koettelee Jokereita monellakin tapaa. Ensinnäkin Sotshi on voittanut edelliset seitsemän keskinäistä kohtaamista ja muodostunut jo jonkinlaiseksi peikoksi helsinkiläisille. Mustanmeren rannalta ponnistava seura on napannut kahdeksassa KHL-kohtaamisessa 24 saatavilla olevasta pisteestä peräti 19.

Lisäksi suurin osa Jokereiden joukkueesta ei ole olympiaturnauksen vuoksi saanut säännöllisesti pelejä alle viimeisen kuukauden aikana. Erityisen haastavaksi tilanne muuttu nyt, sillä Jokerit rykäisee neljä peliä seuraavaan viiteen päivään. Lauantaina ja sunnuntaina Helsingissä, sekä tiistaina ja keskiviikkona Sotshissa.

– Tuo vaatii tietenkin kovaa fysiikkaa ja hyviä toimenpiteitä niin ennen pelejä kuin pelien jälkeen. Laajaa materiaalia ja laajan materiaalin peluuttamista, että pelaajat jaksavat vetää hyvällä tempolla. Me pelataan kuitenkin aktiivista lätkää, mikä vaatii jalkoja, Jalonen kuvaili.