© Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkinilta upea ele historiallisen maalin kunniaksi – julkaisi ylitsevuotavat kiitokset

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Washington Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin iski viime yönä Suomen aikaa kaksi maalia Winnipeg Jetsin verkkoon. Jälkimmäinen osumista oli Ovetshkinin NHL-uran 600. maali runkosarjassa.

Ovetshkin ylsi 600 maalin rajapyykkiin neljänneksi nopeimpana pelaajana NHL:n historiassa. Venäläinen tarvitsi kyseiseen maalimäärään 990 ottelua.

Wayne Gretzky tarvitsi samaan rajapyykkiin 718 ottelua, Mario Lemieux yhden enemmän ja Brett Hull 900 matsia.

Hurjaa saavutusta on hehkutettu läpi yön ja aamun monissa medioissa ja sosiaalisen median kanavissa. Ovetshkin itse suhtautui saavutukseensa tyylilleen uskollisesti perin vaatimattomasti.

– Onhan tämä erityistä. Mutta haluan tätä aina vaan lisää. Nyt lukema on 600, ja nyt pitää tehdä yksi lisää, niin se on 601, Ovetshkin sanoi NHL.comin mukaan.

– Toki isojen lukemien saavuttaminen on mukavaa. Mutta nyt se (600. maalin jahti) on ohi, ja on aika mennä eteenpäin. Tietysti nautin tästä nyt hetken, menen kotiin ja rentoudun. Mutta huomenna on uusi päivä. Silloin palataan töihin, Ovetshkin pudotteli.

Instagramissa Ovetshin julkaisi kuvan, jossa hän pitelee kiekkoa, jolla iski historiallisen osuman. Kuvan yhteyteen Ovetshkin oli kirjoittanut pitkän litanian kiitoksia.

– 600! Oli niin siistiä saada tämä täyteen kotipelissä. Kiitos joukkueelle, faneilleni ja kaikille, jotka ovat auttaneet minua saavuttamaan tämän. On hienoa olla historiassa! Ovetshkin hehkutti.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!