Tsekki-Venäjä
Perjantaina 23.2 klo 9.40

Perjantaina ratkaistaan paikat finaaliin. Toisessä välierässä kohtaavat Kanada ja Saksa, mutta mielenkiintoisempi kamppailu käydään Tsekin ja Venäjän välillä.

Venäjä on tässä vaiheessa turnausta ehdoton suosikki voittamaan kultaa. Kansallkstunteen vahvistama joukkue ottaa otelusta reilun voiton, tälle löytyy upea kerroin Coolbetin kautta.

Venäjälle reilu voitto – nappaa samalla huippuetusi:

1. Siirry Coolbetin sivuille TÄSTÄ.
2. Avaa ilmainen pelitili
3. Tee talletus ja saat pelirahan tuplana aina 150€ asti. Jos esimerkiksi talletat 20€, saat heti 40€ pelirahaa.

Tsekki on jopa hieman yllättäen raivannut tiensä neljän parhaan joukkoon. Matkan varrella se on voittanut alkusarjassa Korean, Kanadan ja Tsekin. Puolivälierissä se kaatoi upeasti USA:n joukkueen voittolaukauksilla. Joukkueen parhaana pistemiehenä on häärinyt Michal Repik neljällä pisteellään.

Venäjä aloitti oman turnauksensa shokkitappiolla Slovakialle. Sen jälkeen meno on kaukalossa ollut murhaavan hyvää, kun voitot ovat tulleet Sloveniasta 8-2, Yhdysvalloista 4-0 ja Norjankin 6-1. Viimeisten pelien myötä turnauksessa on vain yksi suursuosikki voittamaan kultaa. Parhaana pistemiehinä joukkueessa ovat Nikita Gusev (7pts.) ja Ilya Kovalchuk (6pts.).

Arvio

Vaikka Tsekki onkin esiintynyt edukseen turnauksessa, kalpenee sen pelaajamateriaali vahvalla ryhmällä operoivalle Venäjän joukkueelle. Venäläisten dopingrangaistukset ja olympialipun alla (OAR) pelaaminen ovat saaneet venäläiset jääkiekkoilijat näytönhaluisiksi, olympiakulta on ainoa hyväksyttävä tulos.

Venäjä kelpaa tasoitusvedollakin pelaajien kupongille, sen verran vakuuttavaa peliä joukkue on viime peleissään esittänyt. Tässä vaiheessa turnausta ei enää säästellä, vaan nyt lyödään kaikki peliin! Venäjän johtaessa loppuvaiheessa Tsekki hakee riskilläkin osumia ilman maalivahtia ja monta minuuttia ennen päätössummeria. Reilu voitto venäläisille olympiaurheilijoille.