NHL:n kurinpito on rankaissut Ottawa Senatorsin hyökkääjää Alex Burrowsia, 36, kymmenen ottelun pelikiellolla Suomen aikaan keskiviikon vastaisen yön New Jersey Devils -ottelun tapahtumista.

Burrows hyökkäsi häneen puhtaan taklauksen hetkeä aikaisemmin antaneen Devils-hyökkääjän Taylor Hallin kimppuun ja hakkasi häntä pään seudulle. Hall kaatui iskuista maahan, mutta Burrows vain jatkoi iskujen takomista tähtipelurin takaraivoon.

Tuomari tuli tilanteeseen väliin, mutta sekään ei saanut täysin seonnutta Burrowsia lopettamaan. Hän antoi lopuksi polvellaan kaksi kovaa iskua Hallin päähän.

Burrows sai ottelussa tapauksesta kahden minuutin jäähyt poikittaisesta mailasta ja väkivaltaisuudesta. Hall ei loukkaantunut tilanteessa.

NHL:n kurinpidon johtaja George Parros sanoi pelikiellon syyksi Burrowsin aggressiivisuuden ja polvella iskemisen.

Sikailijana tunnetun kanadalaisen aikaisempi rikehistoria vaikutti myös pelikiellon pituuteen. Häntä on sakotettu NHL:n toimesta viisi kertaa ja hän on istunut kerran urallaan pelikiellossa.

Burrows joutuu luovuttamaan 2,5 miljoonan dollarin vuosipalkastaan peräti 304 800 dollaria rangaistuksena.

Urallaan 893 NHL-ottelussa yli 1100 jäähyminuuttia kerännyt hyökkääjä saa valittaa kurinpidon päätöksestä NHL:n komissaarille Gary Bettmanille, joka voi lieventää tai kumota pelikiellon.

Burrows antoi kurinpidolle epätoivoisen perustelun rumasta teostaan. Burrowsin mukaan, hän yritti vapauttaa jumissa ollutta kättään tilanteessa, jossa hän potkaisi Hallia päähän kaksi kertaa.

Lue tästä Hallin kommentit tapauksesta.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
Ottawa’s Alexandre Burrows suspended ten games for serving as an aggressor/ kneeing New Jersey’s Taylor Hall. ow.ly/YFXw30igMmA