Viime yönä NHL-kannattajat saivat makeaa mahan täydeltä, jos seurasivat New York Islandersin ja Detroit Red Wingsin välistä ottelua. Yleisö pääsi todistamaan peräti 13 maalin trilleriä, joista viimeisin syntyi vasta jatkoajalla.

Ottelu oli molemmille joukkueille tunteiden vuoristorataa. Vierasjoukkue Detroit meni ensimmäisessä erässä jo 3-0 johtoon. Toinen erä ei oli tyyntä myrskyn edellä, kun Islandersin maalin kavennuksen turvin viimeiselle erätauolle siirryttiin 3-1 lukemissa.

Kukaan ei osannut odottaa sitä, mitä tapahtui 3. erässä. Detroit teki ajassa 49:54 jo 5-2 maalin, joten Islandersin oli laitettava kaikki peliin, jotta he saisivat ottelusta pisteitä. Pelikellon ollessa ajassa 54:34 Islander-hyökkääjä Brock Nelson kavensi eron kahteen maaliin. Sen jälkeen newyorkilaiset pelasivat todellisessa hurmoksessa ja tekivät alle kolmeen minuuttiin kolme maalia. Ottelu oli hetkessä kääntynyt tilanteeseen 6-5 Islandersin hyväksi.

Mutta Detroit ei luovuttanut. Minuutti ennen ottelun päättymistä punapaitojen Mike Green tasoitti, joten hurrikaanimaisen kahdeksan maalin päätöserän jälkeen jatkoajalle siirryttiin 6-6 tilanteessa.

Kotiyleisö sai palkinnon kannustuksestaan, kun Nelson teki jatkoerän ratkaisuosuman Detroitin verkkoon ja toi joukkueelleen todellisen taisteluvoiton. Kirsikkana kakun päällä, Nelsonin maali oli hyökkääjän illan kolmas, joten hän pääsi juhlimaan myös hattutemppua.

Voit katsoa ottelun ratkaisuhetken alta:

NHL

@NHL
Hat trick goal for @Bnelson to cap off one of the biggest comebacks of the year in @EASPORTSNHL OT.

Jos twiitti ei avaudu, klikkaa tästä.

NHL:n virallisilla somekanavilla ottelua ylistetään kauden parhaana otteluna. Samaa mieltä voivat olla useat Islanders-fanit.