Katastrofi: Suomi aloitti Ruotsin syöksyn olympialaisissa – hyökkääjä kommentoi suurta tuskaa!

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Länsinaapurimme Ruotsi on mitaleita tuijottamalla Suomea menestyneempi maa ennen tätä viisi turnausta käsittäneessä jääkiekon naisten olympiahistoriassa. Se meni Torinossa vuonna 2006 jopa finaaliin asti ottaen hopeaa – tuon lisäksi plakkarissa on myös Salt Lake Cityn pronssi 16 vuoden takaa.

Suomi sen sijaan on ottanut kaksi pronssia, kun sinivalkoisten kaulaan ripustettiin himmeimmät mitalit Naganossa vuonna 1998 ja Vancouverissa kahdeksan vuotta sitten.

Nyt voimasuhteet saattavat mitalien suhteen muuttua, sillä Naisleijonat pelaa pronssista. Ruotsin urakka sen sijaan on jo ohi, kun se sukelsi Pyeongchangin kisoissa syvälle. Rupeama ”huipentui” tiistaina voitokkaaseen sijoitusotteluun 7-8 kisäemäntiä vastaan.

Päätösottelun 6-1-voitto ja seitsemännen sijan varmistaminen ei ruotsalaisleirissä luonnollisestikaan lämmittänyt. Alamäki alkoi Suomea vastaan pelatusta puolivälierästä, jossa Ruotsi otti käkättimeen peräti numeroin 2-7. Sijoitusottelu 5-8 päättyi Japania vastaan katastrofaalisesti sekin: Tuloksena 1-2-tappio.

– Tämä on rankkaa, koska teimme kovasti töitä tätä varten. Tämä ei ollut turnaus, jota odotimme itseltämme. Meillä oli korkeammat odotukset, on ollut todella rankkaa, olympiakisoissa 2+4-pisteet nakuttanut laituri Fanny Rask tuskaili Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

Suomelle koetun puolivälierätappion jälkeen Ruotsi pelasi lähinnä kunniasta, kun mitalit olivat karanneet. Tuon 2-7-selkäsaunan jälkeen korkein mahdollinen otettavissa ollut sija oli viides paikka.

– Olen yrittänyt olla ajattelematta liikaa. On todella todella vaikeaa, kun tiedät kuinka paljon olet laittanut itseäsi likoon, turnauksen pistepörssissä hienosti viidennellä paikalla ennen mitalipelejä ollut ruotsalainen puhisi.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS