KalPa julkaisi tukun jatkosopimuksia – vaihtavatko tähtipuolustajat maisemaa?

© Kuva: Juha Tamminen

Liigaseura KalPa julkaisi tiistaina neljä uutta jatkosopimusta ensi kaudelle. Kuopiossa jatkavat kokenut sentteri Ville-Vesa Vainiola sekä seuran omat nuoret pelaajat Mikko Juusola, Juuso Könönen ja puolustaja Joona Riekkinen.

– Tavoitteenamme on saada pidettyä joukkueemme vaihtuvuus pienenä ensi kauteen lähdettäessä. Nämä sopimukset ovat hyvä askel kohti sen toteuttamista ja nuorten pelaajien osalta teemme myös satsauksia tulevaan, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo seuran tiedotteessa.

KalPa ei kuitenkaan ainakaan vielä julkaissut tulikuuman puolustajansa Mathew Maionen jatkosopimusta. 27-vuotias puolustaja siirtyi täksi kaudeksi Liigaan Slovakian pääsarjasta.

Jälki on ollut tuhoisaa, sillä KalPan kultakypäräksi noussut puolustaja on nakuttanut huimat 32 tehopistettä ja on koko sarjan kuudenneksi tehokkain puolustaja.

Kysyntää varmasti riittää muuallakin, joten nähtäväksi jää, saako KalPa pidettyä fanien suosikiksi nousseen Maionen Kuopiossa.

Hänen pakkiparinaan loistavasti esiintynyt Ryan Wilson on myös ilman sopimusta. Puolustavan puolustajan tehot ovat 34 ottelussa komeat 1+9=10, +10.

Puolustuksessa KalPalla on sopimukset valmiina ainoastaan Otto Leskisen (2020), Joona Riekkisen (2020), Mikael Seppälän (2019+2020), Konsta Mäkisen (2019) sekä Valtteri Parikan (2019) kanssa.

Linkki KalPan tiedotteeseen.