Aamuvarhain Suomen aikaa pelattava olympiaturnauksen finaali on tietysti iso asia lähes koko kiekkoilevalle maailmalle. Erityisen iso merkitys finaalilla on kuitenkin vahvaa isänmaallisuutta tuntevalle Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueelle (OAR).

Erittäin omanarvontuntoiset venäläiset kokevat muun urheilumaailman kohdelleen heitä epäreilusti doping-jupakassa, jonka seurauksena Venäjän osallistuminen maana sekä Venäjän kansallistunnusten näkyminen Pyeongchangin olympialaisissa kiellettiin.

Venäjän miesten jääkiekkojoukkueen kokoonpanoon KOK:n päätös ei suuresti vaikuttanut. Niinpä venäläisten joukkue vaikutti jo alusta alkaen olevan liikkeellä olympiaturnauksen vahvimmalla miehistöllä.

Tätä mieltä on myös Leijonien entinen päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Heillä on ollut koko turnauksen taitavin materiaali alusta lähtien, siitä ei ole epäilystäkään. Heidän pelaajillaan on tietenkin myös yhteisiä kokemuksia selvästi enemmän kuin muilla joukkueilla, Aravirta sanoo KHL-pelaajista kootusta joukkueesta.

Aravirta muistuttaa myös venäläisten poikkeuksellisen kovasta näyttämisen halusta juuri nyt.

– He ovat kovalla revanssihengellä ja näyttöhalulla liikkeellä. Sotshin pettymykset ja kaikki doping-härdellit ovat tehneet sen, että he haluavat näyttää koko muulle maailmalle, Aravirta tietää.

Venäjän olympiaurheilijoiden ja Saksan välinen olympiafinaali alkaa aamulla kello 6.10 Suomen aikaa.