Hannu Aravirta katseli huolestuneena Korea-ottelua – ”Ei ollut hyvä juttu”

© Kuva: Getty Images

Suomen jääkiekkoleijonat eteni Pyeongchangin olympialaisissa odotetusti kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla kisojen isäntämaan Etelä-Korean maalein 5-2. Ottelu ei kuitenkaan ollut helppo, sillä Suomi lähes menetti ottelun toisessa erässä kolmen maalin johdon Korean kaventaessa nopeilla maaleilla tilanteeksi 3–2.

Leijonien monivuotinen päävalmentaja Hannu Aravirta seurasi ottelun tarkasti ja ruotii näkemäänsä haastattelussamme.

”Ara”, mitä sanot Leijonien ensimmäisestä kerrasta poikki -ottelusta?

– Siitä tuli epämiellyttävä kokemus erän ajaksi, kun kaasujalka nousi 3-0:ssa. Tyypillinen altavastaaja vastaan ennakkosuosikki -ottelu. Altavastaaja kiinnostui luonnostaan ja suosikilla innostuminen ei ollut mukana. Tämä ottelu oli tyypillinen osoitus siitä. Näissä otteluissa juoni on myös se, että kun olet kiekollisesti vahva, altavastaaja ottaa aina ne tietyt jäähyt, ja Suomen ylivoimahan oli huikea. Maalivahti onnistui myös erinomaisesti.

Mitkä asiat erityisesti mietityttävät?

– En tiedä, paljonko tätä kannattaa huomista Kanada-ottelua varten ajatella. Puolustusalueen puolustuspelin intensiteetti mietityttää. Korea sai yllättävän pitkiä pyörityksiä, emmekä päässeet riittävästi iskemään ja riistämään. Ruotsihan pyöritti meitä yhden erän ajan.

– Olemme myös yhden ylivoiman varassa, ja haluaisin saada onnistumisia laajemmalla rintamalla. Olisiko joukkueessa ollut myös hieman tunnevajausta? Haluaisin nähdä räjähtelyä ja leimahduksia, mutta Kanadan kohtaaminen auttaa varmaan tässä, Aravirta ennakoi.

Mikä merkitys on sillä, että joukkue joutui urakoimaan ns. ylimääräisen ottelun verrattuna puolivälierävastustaja Kanadaan?

– Kello on yli puolenyön Koreassa, kun mennään nukkumaan. Pelaajat käyvät kierroksilla ja ajatus käy vielä. Kuinka päästään irti tämän ottelun ajatuksista? Ei ollut hyvä asia, että tähän tuli tällainen peli, sillä se vei varmasti henkistä ja fyysistä energiaa. Kanada-pelistä tulee fyysinen, eli vaihtojen pituus pitää miettiä tarkkaan. Tämä peli ei ollut positiivinen juttu, Aravirta puntaroi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!