Ruotsin maajoukkue sai Nuorten MM-kisoihin erittäin kovan vahvistuksen NHL-seura Buffalo Sabresilta, joka vapautti AHL:ssä pelaavan superlupauksen Alexander Nylanderin Tre Kronorin käyttöön.

Nylander oli dominoinut kahtia viime U-20 MM-kisoja miten tahtoi ja paukuttanut näissä 14 peliin yhteensä yhdeksän maalia ja 21 tehopistettä.

19-vuotiaan ruotsalaistaiturin odotettiin olevan Buffalossa parhaillaan kesken olevissa MM-kisoissa täysin omaa luokkaansa.

Toisin kuitenkin kävi.

Nylanderin johtama Ruotsin ykkösketju on ollut äärimmäisen hiljainen, eikä tehoja ole tullut totuttuun tapaan. Nylander on tehnyt viiteen ensimmäiseen peliin vain yhden maalin ja tehopisteitä nuorukaisella on kasassa kuusi.

– Meidän täytyy parantaa, minun ketjuni, sekä myös minun itse. Pelasin todella huonon pelin (Slovakiaa vastaan puolivälierissä), mikä ei ole hyväksyttävää. Minun täytyy parantaa paljon seuraavaan peliin, Nylander ripittää The Hockey Newsin haastattelussa.

– En liikuttanut jalkojani, enkä luonut maalipaikkoja tai tehnyt asioita, joissa olen hyvä. Yritin saada laukauksia maalille ja tehdä kovaa töitä. Minun täytyy kuitenkin tehdä vielä enemmän töitä, nuorukainen jatkaa.

The Hockey Newsin toimittaja Ken Campbell piti huolestuttavana merkkinä Nylanderin kommentteja.

– Nuo eivät ole kamalan lohduttavia sanoja kuulla, varsinkaan Buffalo Sabresin fanien kannalta. Jos yksi kiistämättä tämän turnauksen parhaista pelaajista, joka pelaa turnauksen yhdessä parhaassa joukkueessa, ei saa ylimääräistä virettä päälle näin tärkeään peliin, sen pitäisi soittaa hälyttäviä kelloja, Campbell sanoo.

Ruotsi pelaa seuraavan kerran torstai-iltana Suomen aikaan 23:00, kun vastaan asettuu välierissä USA.