Oli sitä taas vähän aikaa odotettu.

Nimittäin Valtteri Filppulan onnistumista maalinteossa. Viime yönä Suomen aikaa ottelussa Philadelphia Flyersin hyökkääjä osui maaliin ensimmäisen kerran tämän kalenterivuoden puolella. Välissä meni seitsemän ottelua ilman maalia.

Tämä ei tosin ole edes Filppulan, 33, pisin maaliton putki tamän kauden aikana. Marraskuun alusta joulukuun alkuun Filppula pelasi tasan kuukauden ja yksitoista ottelua tekemättä maalia.

Ei ihme, että Filppulan osuma New Jersey Devilsin verkkoon kirvoitti Flyers-leirissä makeita nauruja. Ainakin apuvalmentaja Ian Laperriere nauraa nhl.comilla näkyvällä NBC Sports -kanavan koostevideolla katketakseen maalin synnyttyä.

Toki syy nauruun saattoi olla myös maalia edeltäneissä tapahtumissa. Flyersin puolustaja Radko Gudas heitti siniviivalta hätäisen, pomppivan kiekon päätyyn. Maaliviivan takana ollut hyökkääjä Michael Raffl luki kiekon lentoradan oikein ja laittoi lapansa väliin. Raffl jatkoi kiekon hieman jääpallon rystysyöttöä muistuttavalla liikkeellä yhdellä kosketuksella maalin eteen Filppulalle.

Hieman erikoisen tapahtumaketjun seurauksena Filppula oli unohtunut maalille yksin ja pääsi viimeistelmään Flyersin 2–0-johtomaalin. Tämä jäi myös voittomaaliksi numeroin 3–1 päättyneessä ottelussa.

Katso Filppulan kauden kymmenes maali tästä linkistä.