Suomalaiselle NHL-huippulupaukselle huikea kunnianosoitus – ehdolla supertähtien rinnalle!

© Kuva: Getty Images

2014 Johnny Gaudreau.

2015 Jack Eichel.

2016 Jimmy Vesey.

2017 Will Butcher.

2018 Henrik Borgström?

Neljä ensin mainittua tahkoavat jo NHL:ssä, ja osa on ehtinyt nousta jo taalaliigassa tähtikategoriaan.

Suomalaishyökkääjä Henrik Borgström, 20, pelaa toista kauttaan Denverin yliopiston joukkueessa yliopistosarja NCAA:ssa.

Mitä yhteistä kaikilla viidellä siis on?

Ei vielä mitään. Mutta pian voi olla.

Gaudreau, Eichel, Vesey ja Butcher ovat voittaneet mainittuina vuosina parhaalle NCAA-pelaajalle ojennettavan Hobey Baker Awardin.

Ja Borgström on ehdolla palkinnon saajaksi tällä kaudella.

Toki palkintoon on vielä piiiiitkä matka. Borgström on valittu äänestyksen ensimmäisessä vaiheessa mukana olevien 74 pelaajan joukkoon. Näistä äänestetään toiseen vaiheeseen kymmenen pelaajaa, ja toisella äänestyskierroksella valitaan kolme finalistia.

Ensimmäisen kierroksen äänestys alkoi eilen ja kestää maaliskuun 4. päivään asti. Toinen äänestyskierros mennään läpi nopeasti maaliskuun 14.–25. päivinä. Finalistien nimet julkistetaan 29. maaliskuuta, ja palkinnon saaja nimetään 6. huhtikuuta.

Borgström on esiintynyt NCAA-kaukaloissa edukseen. Viime kaudella Jokerien kasvatti nakutteli 37 ottelussa tehot 22+21=43, ja Denver voitti sarjan mestaruuden. Viime vuonna palkinnon voittanut Butcher, nyt 23, pelasi myös Denverin joukkueessa.

Tällä kaudella Borgström on kasannut 21 ottelussa tehot 15+15=30 ja on koko NCAA:n pistepörssissä kuudentena. Pelkät hyvät otteet kaukalossa eivät kuitenkaan riitä palkinnon saamiseen, vaan edellytyksenä on myös opintojen suorittaminen kunnialla.

Äänestämään pääsee tästä linkistä.

Borgströmin ehdokkuudesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Jatkoaika-sivusto.