Kuten sivustomme kirjoitti, palasi vakavasti loukkaantunut Jonne Tammela viime viikonloppuna kaukaloon rapakon takana AHL:ssä Syracuse Crunchin paidassa. Suomalaisen paluu sujui hienosti, sillä alkuviikosta hän räppäsi jopa maalin 3-0-voittoon päättyneessä Binghamton-pelissä.

Mutta nyt voisi kuvitella, että tuloksia ja tilastoja tärkeämpää on paluu. Tampa Bay Lightningin varaus on pelannut tällä ja viime kaudella AHL:ssä, OHL:ssä ja nuorten maajoukkueessa yhteensä alle kymmenen ottelua.

– En tiedä paljoa kavereita, jotka ovat tehneen paluun tällaisesta tilanteesta missä tahansa lajissa, alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti sanoi syracuse.comille.

– Se oli ”fifti-fifti”, mitä tapahtuu.

Aikoinaan Liigassa yhteensä 76 ottelua pelannut ja niissä 17 pinnaa iskenyt hyökkääjä ei ollut loukkaantumisen aikaan yksin. Hän sai luonnollisesti apua laajasti, ja yhteistyö eri tahojen kanssa tuotti loistavasti hedelmää.

– Meillä on todella hyviä lääkäreitä ja treenaajia täällä. Yhdessä heidän kanssaan teimme tämän. Nyt olen ok.

– Olen ympäristössä, joka todella kannusti minua. Yritin vain tehdä parhaani.

Tammela palasi kaukaloon varsin otollisessa tilanteessa. Syracuse Crunch on AHL:ssä vahvoilla, sillä se miehittää itäisessä konferenssissa aivan kärkisijoja.