Kuten sivustomme taannoin kirjoitti, on pitkään sivussa ollut suomalaishyökkääjä Jonne Tammela viimein palannut kaukaloon rapakon takana. Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on pelannut tällä kaudella enemmän otteluita kuin viime kaudella yhteensä.

AHL:ssä Syracuse Crunchin paidassa pelejä on kertynyt yhdeksän ja pisteitä 3+1=4. Kun mietitään, miten vähän viime kaudella hän sai pelata – kolme ottelua – on joukkueen GM:n Julien BriseBoisin kommentit upeaa luettavaa:

– Hän näyttää vahvalta jäällä, eikä arkaile yhtään. Mietin pikemminkin, että pääseeköhän hän vielä henkisesti huipulle, BriseBois iloitsi syracuse.comin julkaisussa, ja jatkoi:

– Sen testin hän on läpäissyt.

Tammelan paluu kaukaloon on ollut upea. Onhan esimerkiksi pisteitä syntynyt keskimääräisesti noin joka toisessa ottelussa.

– Siihen menee vielä aikaa, että hän on nopeudessa omalla tasollaan. Mutta kaikki on nyt Tammelan omissa käsissä.

Suomalaisen korkein kausikohtainen pelimäärä seurajoukkueessa viime vuosilta on 37 – nuo pelit tulivat vyölle KalPassa kaudella 2015-16. Sen jälkeen ottelumäärät AHL:ssä ja OHL:ssä ovat olleet kausikohtaisesti alle kymmenen tämä sesonki vielä mukaan huomioiden.