Ottawa Senatorsin riveissä 17 kautta pelannut seuralegenda Chris Neil on ripustamassa luistimet lopullisesti naulaan torstai-iltana, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman ennakoi Twitterissä.

Neil pelasi kaikki uransa 1026 NHL-ottelua Senatorsin riveissä ja kirjautti näissä peleissä tehot 112+138=250.

38-vuotias kulttihyökkääjä tunnettiin kaukaloissa todellisena rämäpäänä, joka ei pelännyt heittää hanskoja jäähän tarpeen vaatiessa. Neil sai urallaan yhteensä huimat 2522 jäähyminuuttia, mikä on sarjan historian 20. eniten.

Neil ei tehnyt kauden alussa minkään joukkueen kanssa sopimusta, vaikka sesongin alussa muutama NHL-seura oli kiinnostunut romuluisten hyökkääjän palveluksista. (Lue tästä lisää.)

Neilin sanojen mukaan Senatorsin GM Pierre Dorion ja apulais-GM Randy Lee olisivat halunneet sorvata jatkon seuraikonille.

– Kunnioitan paljon Randyä ja Pierreä. Minusta tuntuu, että jos jatkoni olisi heistä kiinni, olisin saanut pysyä Senatorsissa, Neil sanoi Ottawa Citizen -lehdelle syyskuussa.

Sopimuksen kariutumiseen syynä Neil piti Senatorsiin viime kaudella tullutta päävalmentajaa Guy Boucheria.

– He antoivat päätöksen valmentajan käsiin, ja sillä on paljon merkitystä. Jostain kumman syystä Guy ei koskaan antanut minulle mahdollisuutta näyttää, että voin pelata. Jopa ennen kuin loukkaannuin, jouduin olemaan katsomossa muutaman ottelun ja näin kirjoitukset seinällä, Senators-legenda kritisoi avoimesti.

Vuoden 1998 kuudennen kierroksen 161. vuorolla valittu Neil pelasi kuitenkin vastoin kaikkia odotuksia pitkän NHL-uran ja loi itselleen maineen todellisena Senatorsin seuraikonina.